Comparative evaluation of calretinin immunohistochemical expression in calcifying odontogenic cyst and ameloblastoma
تهیه کننده : Maryam Mahdizadeh1 , Nazanin Mahdavi2 , Ali Bijani3 and Fatima Bijani4*
این مطالعه حاصل همکاری مشترک دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه علوم پزشکی بابل است. بخش آسیب شناسی دهان و فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان قدیمی ترین و اولین مرکز تخصصی آسیب شناسی دهان و فک و صورت کشور دارای آرشیو بسیار غنی از ضایعات متعدد دهان و فک هست که همگی در شرایط مطلوب و به خوبی نگهداری شده اند و زمینه ساز پژوهش های علمی زیادی بوده و هستند.
در خصوص این مقاله
در این مطالعه، بیان پروتئینcalretinin که در مراحل مختلف ادونتوژنز در جوانههای دندانی بیان می شود به روش Immunohistochemistry(IHC) در تومور Ameloblastoma و , calcifiying odontogenic cyst (COC) مقایسه شده است.
اگرچه برخی مطالعات این پروتئین را به عنوان نشانگر اختصاصی آملوبلاستوما پیشنهاد برخی دیگر این موضوع را تأیید نکردهاند . از طرف دیگر از آنجا که پوشش اپیتلیالی در COC تا حدی شبیه آملوبلاستومای یونیکیستیک است این مطالعه با هدف بررسی بیان کالرتينين در COC در مقایسه با آملوبلاستوما و نقش احتمالی آن در پاتوژنز و تومورزایی این نوع کیست انجام شده است
Reviewing on AI-Designed Antibiotic Targeting Drug-Resistant Superbugs by Emphasizing Mechanisms of Action
تهیه کننده : Zafer Yönden, Samira Reshadi, Ahmad Farrokh Hayati, Mohammad Hossein Hooshiar, Sholeh Ghasemi, Hakan Yönden, Amin Daemi
«بررسی هدفگذاری آنتیبیوتیکهای طراحیشده با هوش مصنوعی برای مقابله با سوپر میکروبهای مقاوم به دارو با تأکید بر مکانیزمهای اثر»
این تحقیق که همکاری بینالمللی بین پژوهشگران تهران، ایران و آدانا، ترکیه است، بهتازگی در Drug Development Research با ضریب تأثیر ۳.۵ منتشر شده است و به بررسی توانایی الگوریتمهای هوش مصنوعی در تحولی در پژوهشهای آنتیبیوتیکی میپردازد. این مطالعه به تحلیل حجم وسیعی از اطلاعات برای پیشبینی مکانیزمهای مقاومت باکتریایی و مکانیزمهای اثر داروهای طراحیشده با هوش مصنوعی میپردازد، داروهایی که با تمرکز بر جنبههای فیزیولوژیکی یا فعالیتهای باکتریایی، مسیرهای مقاومت سنتی را دور میزنند.
Evaluation of Cold and Electric Pulp Tests for Assessing the Success of Inferior Alveolar Nerve Block for Mandibular First Molar
تهیه کننده : Farzaneh Afkhami, DDS, MSc,*† Sholeh Ghabraei, DDS, MSc,† Nasim Hashemi, DDS, MSc,† and Ove A. Peters, DMD, MS, PhD
نظر به اینکه در درمانهای دندانپزشکی در مواردی بعد از انجام تزریقات، علیرغم علائم ظاهری تایید کننده برقراری بیحسی، با واکنش هیجانی بیمار مواجه میشویم و این امر علاوه بر ایجاد درد و اضطراب در بیمار و سلب اعتماد بیمار، برای دندانپزشک نیز بسیار آزاردهنده میباشد، در این مطالعه کارآزمایی بالینی، به ارزیابی بی حسی با روشهای دیگر پرداختیم تا به این طریق بتوانیم از برقراری آن اطمینان حاصل کنیم. نتایج این مطالعه میتواند به دندانپزشکان در کاهش درد و اضطراب بیماران کمک کند.
Designing and incorporating integrated oral health care pathways for pediatric and adult patients: touchpoints in a dental setti
تهیه کننده : Talieh Mahmoud Hashemi1 , Mahdia Gholami1,2*, Mohammad Reza Khami1,2, Simin Z. Mohebbi1,2 and Armin Shirvani3
دیدگاه رو به رشد مراقبت سلامت آینده نگر، از مدیریت بیماری به پیشگیری از بیماری ها و مدیریت سلامت در حال تغییر است. لحاظ این دیدگاه در دانشکده های دندانپزشکی به دلیل نقش توامان درمانی و آموزشی آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. فلذا به منظور ایجاد عملکردی یکسان و مبتنی بر شواهد جهت اجرای سطوح مختلف پیشگیری در بیماران مراجعه کننده به بخشهای بالینی دانشکده دندانپزشکی و ثبت جزییات دقیق برای امکان ارزیابی پیامدهای پیشگیرانه ، مسیرهای ادغام شده مراقبتی ارتقاء سلامت دهان در بخشهای بالینی دانشکده دندانپزشکی طراحی شد تا گامی موثر در جهت ارتقاء سلامت دهان و دندان بیماران و بهبود نگرش دانشجویان در ارتباط با اصول پیشگیری باشد.
این مسیرهای مراقبتی به ارزیابی ریسک بیماریهای آینده و تعیین مراقبتهای مربوطه و روشهای پیشگیرانه مناسب میپردازند تا مشکل بیماران قابل کنترل شود. از نظر اقتصادی هم مسیرهای بالینی موجب مدیریت بهتر منابع می شوند چرا که منابع تنها و دقیقا در جهت تعیین شده ی مورد انتظار استفاده خواهند شد.
این مسیرهای مراقبتی به عنوان اولین مسیرهای یکپارچه مراقبت از سلامت دهان برای بیماران اطفال و بزرگسالان مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران بر اساس نیازها و منابع موجود طراحی شدند. گنجاندن این مسیرهای مراقبتی در آموزش درمان محور دانشکده می تواند فرصتی برای پرورش دیدگاه جدیدی در آموزش دندانپزشکی با ادغام پیشگیری و درمان فراهم کند. در نتیجه می توانند به عنوان یک الگوی اولیه مناسب برای سایر مراکز آموزشی نیز عمل کنند.
Design and evaluation of screening and self-care (mobile) application for oral and dental problems and emergencies
تهیه کننده : Sedighe Sadat Hashemikamangar a,b , Aidin Sooratgar c , Mina Khayamzadeh d , Shayan Momeni e , Ali Asghar Safaei f , Behnaz Behn
مطالعات زیادی نتیجهگیری کردهاند که Teledentistry میتواند روش مثبتی در شناسایی زودهنگام پوسیدگی دندان، برنامهریزی درمان و تطابق و قابلیت اجرای درمان، به ویژه در کشورهای با درآمد پایین و متوسط باشد که دسترسی محدودی به مطبهای دندانپزشکی در سراسر کشور دارند. مزایای استفاده از تلهدندانپزشکی عبارتند از؛ مشاورههای اضطراری شامل ویدیوهای زنده؛ ارتباطات و آموزشها در زمینه مراقبتهای پیشگیرانه دندانپزشکی؛ فراهم کردن پلتفرمهای آفلاین برای ارسال تصاویر رادیوگرافی و عکسها به منظور تسهیل و تسریع در تشخیص و درمان.
همانطور که در مطالعه ما گزارش شده است، بیش از ۹۰٪ از متخصصان نگرش مثبتی نسبت به کارآمدی کاربرد این روش داشتند و مشتریان در بیش از ۸۰٪ موارد رضایت خود را از جنبههای مختلف این برنامه ابراز کردند؛ مطالعات بیشتر در این زمینه در کشور ما میتواند پیشنهاد شود تا تاثیر امیدوارکنندهای در سیستم بهداشت دندانپزشکی ایجاد کند.
مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران دارای رتبه علمی-پژوهشی در زمینه علوم مختلف دندانپزشکی است. این مجله مقالات تحقیقی و اصیل، مروری و نیز گزارش مورد براساس استانداردهای بین المللی را در موضوعات زیر به چاپ می رساند:
بیماری ها و پاتولوژی دهان و دندان
پریودونتولوژی
اندودانتیکس
دندانپزشکی ترمیمی
علوم زیست مواد دندانی
پروتزهای ثابت و متحرک
ارتودانتیکس
رادیولوژی دهان و دندان
جراحی دهان، فک و صورت و ایمپلنتولوژی
دندانپزشکی اجتماعی و سلامت دهان و دندان
بیولوژی دهان