
پریودنتولوژی (Periodontology) یک لغت لاتین بوده که شامل سه جزء “Peri” به معنای "اطراف"، “odont” به معنای "دندان" ، و “logy” به معنای "علم شناخت" می باشد. به عبارتی دیگر پریودنتولوژی علم مربوط به "نسوج اطراف دندان" در شرایط سلامت و بیماری را شامل می شود. این نسوج عبارتند از: لثه، استخوان آلوئل، لیگامان پریودنتال، و سمنتوم (6) . از آنجا که بیماری های لثه و پریودنتال یکی از مهمترین علل از دست رفتن دندان ها می باشد، آموزش صحیح این علم به دانشجویان دندانپزشکی و دندانپزشکان آینده از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
- ارائه مراقبتهای پیشرفته و جامع: ارائه خدمات تشخیصی، درمانی و پیشگیرانه جامع و بیمار محور در زمینه بیماریهای پریودنتال و پری ایمپلنت با استفاده از روشها و فناوریهای نوین و توجه به نیازهای فردی بیماران.
- پیشبرد مرزهای دانش: انجام تحقیقات بنیادی، کاربردی و بالینی در حوزه بیماریهای پریودنتال و پری ایمپلنت با تمرکز بر شناسایی علل، مکانیسمها، عوامل خطر، روشهای تشخیصی و درمانی جدید و ارزیابی اثربخشی مداخلات.
- تربیت متخصصان برجسته: تربیت متخصصان پریودنتیکس متعهد، ماهر و خلاق با دانش روز دنیا و توانایی ارائه مراقبتهای پیشرفته و با کیفیت به بیماران، انجام تحقیقات و آموزش نسل آینده متخصصان.
- ارتقای سلامت جامعه: افزایش آگاهی عمومی در مورد بیماریهای پریودنتال، ارائه خدمات پیشگیرانه و درمانی در دسترس به گروههای مختلف جامعه، همکاری با سازمانهای بهداشتی و مشارکت در برنامههای ملی سلامت دهان و دندان.
- توسعه فناوریهای نوین: انجام تحقیقات بنیادی و کاربردی در حوزه فناوریهای نوین (نانوبیوتکنولوژی، هوش مصنوعی و...)، همکاری با صنعت و انجام پروژههای دانشبنیان برای تولید محصولات بومی با فناوری بومی.
- همکاری و مشارکت بینالمللی: ایجاد شبکههای همکاری و تعامل سازنده با دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی، سازمانهای بهداشتی، انجمنهای علمی و متخصصان داخل و خارج از کشور برای تبادل دانش و تجربیات، انجام پروژههای مشترک و ارتقای جایگاه علمی دانشگاه.
تبدیل شدن به یک مرکز پیشرو و الهام بخش در سطح ملی و بین المللی در حوزه های زیر:
- تحقیقات پیشرفته: پیشگامی در پژوهشهای بنیادی و کاربردی در زمینه بیماریهای پریودنتال و پری ایمپلنت با بهرهگیری از فناوریهای نوین (نانوبیوتکنولوژی، هوش مصنوعی و...) و همکاری با مراکز علمی و صنعتی معتبر.
- آموزش جامع و نوآورانه: تربیت متخصصان پریودنتیکس متعهد، ماهر و خلاق با دانش روز دنیا و توانایی ارائه مراقبتهای پیشرفته و با کیفیت به بیماران.
- خدمات بالینی برتر: ارائه خدمات تشخیصی، درمانی و پیشگیرانه جامع و بیمار محور به افراد مبتلا به بیماریهای پریودنتال و پری ایمپلنت با رعایت استانداردهای جهانی و توجه به نیازهای فردی بیماران.
- ارتقای سلامت جامعه: بهبود سلامت دهان و دندان جامعه از طریق افزایش آگاهی عمومی، پیشگیری از بیماریهای پریودنتال، ارائه خدمات درمانی در دسترس و همکاری با سازمانهای بهداشتی.
- توسعه دانش و فناوری: تولید دانش و فناوری بومی در حوزه پریودنتولوژی از طریق انجام پروژههای تحقیقاتی-کاربردی، همکاری با صنعت و تولید محصولات نوآورانه.
- همکاری و مشارکت: ایجاد شبکههای همکاری و تعامل سازنده با دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی، سازمانهای بهداشتی، انجمنهای علمی و متخصصان داخل و خارج از کشور.
- تلفن : 02142794342
آخرین اخبار
22فروردین ماه 1404
پیشگیری، سنگبنای سلامت دهان و دندان
دکتر بهمن سراج، رئیس دانشکده دندانپزشکی، در پیامی روز دندانپزشک را به اعضای خانواده بزرگ دندانپزشکی کشور تبریک گفت و بر نقش حیاتی پیشگیری در ارتقای سلامت جامعه تأکید کرد.
19فروردین ماه 1404
کارگاه نقشآفرینی اساتید در هویتسازی حرفهای دانشجویان
کارگاه "تأثیر نقش اساتید در شکلگیری هویت حرفهای دانشجویان" با حضور دکتر علی جعفریان، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، در دانشکده دندانپزشکی برگزار شد.
17فروردین ماه 1404
دیدار نوروزی خانواده بزرگ دانشگاه علوم پزشکی تهران 1404 از نگاه دوربین دانشکده دندانپزشکی
دیدار نوروزی خانواده بزرگ دانشگاه علوم پزشکی تهران، یکشنبه 17 فروردین ۱۴۰۴ با حضور وزیر بهداشت، رئیس دانشگاه، پیشکسوتان، اساتید، اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان در ضلع جنوبی دانشکده پزشکی برگزار شد.
16فروردین ماه 1404
سال نو، نگاهی نو، تلاشی دوباره
مراسم دیدار نوروزی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در نخستین روز کاری سال ۱۴۰۴ با حضور روسای دانشکده دندانپزشکی، پژوهشکده علوم دندانپزشکی، پردیس بین الملل دانشکده دندانپزشکی، اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان برگزار شد. این گردهمایی، نویدبخش سالی همراه با همدلی، تلاش جمعی و امید به آیندهای روشن بود.
16فروردین ماه 1404
برگزاری مراسم دیدار نوروزی در دانشکده دندانپزشکی سال 1404
مراسم دیدار نوروزی در دانشکده دندانپزشکی با حضور رئیس دانشکده دندانپزشکی، هیئت رئیسه، جمعی از اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان 16 فروردین ماه 1404 در دانشکده برگزار شد.
26اسفند ماه 1403
بهار، تجلی نو شدن و گامی به سوی فردایی روشن
دکتر بهمن سراج، رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پیامی فرا رسیدن بهار طبیعت و آغاز سال نو را تبریک گفت.
24اسفند ماه 1403
تامز Q&A: رمضان و سلامت دهان و دندان، راهکارهای کاربردی برای روزهداران
ماه مبارک رمضان فرصتی ارزشمند برای خودسازی و حفظ سلامت جسم و روح است. یکی از جنبههای مهم سلامت در این ماه، بهداشت دهان و دندان است که تأثیر زیادی بر حفظ سلامت دهان و پیشگیری از مشکلات دندانی و لثهای دارد.
در این فیلم کوتاه، دکتر افسانه پاکدامن، دانشیار گروه سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی دانشکده دندانپزشکی، نکات کلیدی را درباره مراقبت از دهان و دندان در ایام روزهداری بیان میکند.
22اسفند ماه 1403
برگزاری جلسه شورای معاونان بینالملل گروههای آموزشی دانشکده دندانپزشکی
جلسه شورای معاونان بینالملل گروههای آموزشی دانشکده دندانپزشکی برگزار شد.
22اسفند ماه 1403
تبادل دانشجو، گامی به سوی بین المللی سازی آموزش
جلسه مصاحبه متقاضیان برنامه تبادل دانشجو با دانشگاههای مالزی و اندونزی در دانشکده دندانپزشکی برگزار شد.