گفتگو با افسانه علیخانی پرستار نمونه دانشکده دنداندپزشکی در سال 1401

به مناسبت سالروز ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار، با پرستار نمونه دانشکده دندانپزشکی گفتگو کردیم.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده دندانپزشکی، افسانه علیخانی علاوه بر انجام وظایفی که در بخش بیماری های دهان، فک و صورت به عنوان پرستار عهده دار هست، به صورت داوطلبانه در بهبود آموزش مراقبت های پزشکی به دانشجو نقش دارد. وی در آذر ماه 1401 به عنوان پرستار نمونه دانشکده دندانپزشکی برگزیده شد که به همین مناسبت با او گفتگو کردیم.

لطفا خود را معرفی کنید ؟

افسانه علیخانی هستم پرستار بخش بیمارها دهان، فک و صورت با سابقه حدود 25 سال کار.

شغل پرستاری را با چه انگیزه ای انتخاب کردید؟ مشوقی هم داشتید؟

من از بچگی عاشق داستان بانوی چراغ به دست بودم که داستان زندگی فلورانس نایتینگل اولین پرستار زن دنیا است و مشوق من هم ،آرامشی بود که خواندن این کتاب به من می داد.

به نظر شما یک پرستار خوب در دانشکده دندانپزشکی باید چه ویژگی داشته باشد ؟ و کدام ویژگی مهمتر است؟

علم و آگاهی، شجاعت، ​به روز بودن، شنونده خوب بودن،و.............

شجاعت به نظر من خیلی مهم است تا بتوان با وجود برخی سهل انگارها و بی مهری ها باز هم، کار درست را انجام داد.

بعنوان پرستار عامل موثر در ارتباط بیماران دانشکده دنداپزشکی با پرستار را در چه می دانید؟

به نظر من عامل موثر در بوجود آمدن این ارتباط، زمانی است که برای بیمار گذاشته شود ولی متاسفانه به علت حجم کار زیاد و غیر مرتبط با شغل پرستاری این فرصت بوجود نمی آید.

آیا رشته پرستاری را به دیگران توصیه میکنید؟

فقط به کسانی توصیه میکنم که واقعا به این رشته علاقه دارند ولی بخاطر موانع اجتماعی این عشق را در درون خودشان نادیده می گیرند.

یکی از شیرین ترین خاطرات شما در طول دوران کاری چیست؟

روزهایی که بخاطر انجام واکسیناسیون همه پرستاران دانشکده دندانپزشکی دور هم جمع می شدیم، بسیار برایم روزهای شیرینی بود.

چه صحبتی با مسئولان دانشگاه و دانشکده دندانپزشکی دارید؟

یک پرستار برای اینکه بتواند به دیگران حس امنیت و آرامش بدهد باید فرصت مراقبت و پرستاری از خودش را داشته باشد تا بتواند با انرژی و انگیزه بیشتری به کارش ادامه دهد و اینکه در دانشکده دندانپزشکی پرستار بعنوان نیرویی است که باید جاهای خالی را پرکند و از خدمت اصلی و شایستگی خودش دور مانده است.

در پایان اگر صحبتی دارید بفرمایید ؟

من قشنگ ترین حس را در بخش بیمارهای دهان و فک وصورت تجربه کردم چون دیدم که دراین بخش به بیمار فقط به عنوان یک دندان متحرک نگاه نمیشود بلکه سایر مشکلات و نیازهای بیمار نیز بررسی میشود و من خوش شانسم چون توانستم دراین بخش  واقعا حس کنم که یک پرستار هستم . و از محبت و مهر دوستانم و اساتید و دانشجویان دانشکده به ویژه در بخش بیمارهای دهان تشکر و قدردانی میکنم.