
پریودنتولوژی (Periodontology) یک لغت لاتین بوده که شامل سه جزء “Peri” به معنای "اطراف"، “odont” به معنای "دندان" ، و “logy” به معنای "علم شناخت" می باشد. به عبارتی دیگر پریودنتولوژی علم مربوط به "نسوج اطراف دندان" در شرایط سلامت و بیماری را شامل می شود. این نسوج عبارتند از: لثه، استخوان آلوئل، لیگامان پریودنتال، و سمنتوم (6) . از آنجا که بیماری های لثه و پریودنتال یکی از مهمترین علل از دست رفتن دندان ها می باشد، آموزش صحیح این علم به دانشجویان دندانپزشکی و دندانپزشکان آینده از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
- ارائه مراقبتهای پیشرفته و جامع: ارائه خدمات تشخیصی، درمانی و پیشگیرانه جامع و بیمار محور در زمینه بیماریهای پریودنتال و پری ایمپلنت با استفاده از روشها و فناوریهای نوین و توجه به نیازهای فردی بیماران.
- پیشبرد مرزهای دانش: انجام تحقیقات بنیادی، کاربردی و بالینی در حوزه بیماریهای پریودنتال و پری ایمپلنت با تمرکز بر شناسایی علل، مکانیسمها، عوامل خطر، روشهای تشخیصی و درمانی جدید و ارزیابی اثربخشی مداخلات.
- تربیت متخصصان برجسته: تربیت متخصصان پریودنتیکس متعهد، ماهر و خلاق با دانش روز دنیا و توانایی ارائه مراقبتهای پیشرفته و با کیفیت به بیماران، انجام تحقیقات و آموزش نسل آینده متخصصان.
- ارتقای سلامت جامعه: افزایش آگاهی عمومی در مورد بیماریهای پریودنتال، ارائه خدمات پیشگیرانه و درمانی در دسترس به گروههای مختلف جامعه، همکاری با سازمانهای بهداشتی و مشارکت در برنامههای ملی سلامت دهان و دندان.
- توسعه فناوریهای نوین: انجام تحقیقات بنیادی و کاربردی در حوزه فناوریهای نوین (نانوبیوتکنولوژی، هوش مصنوعی و...)، همکاری با صنعت و انجام پروژههای دانشبنیان برای تولید محصولات بومی با فناوری بومی.
- همکاری و مشارکت بینالمللی: ایجاد شبکههای همکاری و تعامل سازنده با دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی، سازمانهای بهداشتی، انجمنهای علمی و متخصصان داخل و خارج از کشور برای تبادل دانش و تجربیات، انجام پروژههای مشترک و ارتقای جایگاه علمی دانشگاه.
تبدیل شدن به یک مرکز پیشرو و الهام بخش در سطح ملی و بین المللی در حوزه های زیر:
- تحقیقات پیشرفته: پیشگامی در پژوهشهای بنیادی و کاربردی در زمینه بیماریهای پریودنتال و پری ایمپلنت با بهرهگیری از فناوریهای نوین (نانوبیوتکنولوژی، هوش مصنوعی و...) و همکاری با مراکز علمی و صنعتی معتبر.
- آموزش جامع و نوآورانه: تربیت متخصصان پریودنتیکس متعهد، ماهر و خلاق با دانش روز دنیا و توانایی ارائه مراقبتهای پیشرفته و با کیفیت به بیماران.
- خدمات بالینی برتر: ارائه خدمات تشخیصی، درمانی و پیشگیرانه جامع و بیمار محور به افراد مبتلا به بیماریهای پریودنتال و پری ایمپلنت با رعایت استانداردهای جهانی و توجه به نیازهای فردی بیماران.
- ارتقای سلامت جامعه: بهبود سلامت دهان و دندان جامعه از طریق افزایش آگاهی عمومی، پیشگیری از بیماریهای پریودنتال، ارائه خدمات درمانی در دسترس و همکاری با سازمانهای بهداشتی.
- توسعه دانش و فناوری: تولید دانش و فناوری بومی در حوزه پریودنتولوژی از طریق انجام پروژههای تحقیقاتی-کاربردی، همکاری با صنعت و تولید محصولات نوآورانه.
- همکاری و مشارکت: ایجاد شبکههای همکاری و تعامل سازنده با دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی، سازمانهای بهداشتی، انجمنهای علمی و متخصصان داخل و خارج از کشور.
- تلفن : 02142794342
آخرین اخبار
3اردیبهشت ماه 1404
جشنواره دنتامز:نبض نشاط و پویایی در آموزش دندانپزشکی
در این ویدیو، دکتر پورشهیدی درباره برنامههای متنوع جشنواره دنتامز صحبت میکنه؛ از کارگاههای آموزشی و مسابقات گرفته تا فعالیتهای فرهنگی و هنری جذاب
با ما همراه باشید از ۶ تا ۱۱ اردیبهشت در دانشکده دندانپزشکی
#دنتامز
#جشنواره_دندانپزشکی
#نبض_نشاط_و_پویایی
3اردیبهشت ماه 1404
کارگاه ارتباط و تعامل با دانشجویان نسل Z ویژه اعضای هیئت علمی در دانشکده دندانپزشکی
کارگاه آموزشی «ارتباط و تعامل با دانشجویان نسل Z با تدریس دکتر ریتا مجتهدزاده، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، با حضور اعضای هیئت علمی دانشکده دندانپزشکی برگزار شد.
2اردیبهشت ماه 1404
رمز پویایی فعالیت های دانشجویی در انسجام برنامه های فرهنگی و دانشجویی است
نشست شورای معاونین فرهنگی و دانشجویی دانشکدههای دانشگاه علوم پزشکی تهران در دانشکده دندانپزشکی برگزار شد.
2اردیبهشت ماه 1404
رونمایی پوستر جشنواره دنتامز با شعار «دنتامز: نبض نشاط و پویایی در آموزش دندانپزشکی»
پوستر جشنواره دنتامز" با شعار «دنتامز: نبض نشاط و پویایی در آموزش دندانپزشکی» رونمایی شد.
31فروردین ماه 1404
نگاهی به شاخصهای آلتمتریکس
دکتر صدیقه السادات هاشمی کمانگر نقش روزافزون شاخصهای آلتمتریکس در سنجش اثرگذاری علمی را تشریح و
با تأکید بر اهمیت دیدهشدن مقالات در فضای دیجیتال، شاخصهای آلتمتریکس را مکملی ارزشمند برای شاخصهای سنتی مانند h-index معرفی کرد. این گفتوگو نگاهی کاربردی به فرصتهای موجود در شبکههای اجتماعی علمی، تعاملات بینالمللی پژوهشی و راهکارهای افزایش اثربخشی تولیدات علمی در فضای آنلاین دارد.
31فروردین ماه 1404
سلامت دهان و دندان در سالمندان
به مناسبت هفته سلامت با شعار «سرآغازی سلامت، آیندهای سرآمد» که از یکم تا هفتم اردیبهشت ماه برگزار میشود دکتر کتایون سرگران، دانشیار گروه سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، بر اهمیت ویژه مراقبتهای دهان و دندان در دوران سالمندی تأکید کرد. ایشان با اشاره به نقش کلیدی سلامت دهان در کیفیت زندگی سالمندان، بر ضرورت معاینات دورهای، رعایت بهداشت دهان و آموزشهای متناسب با نیازهای این گروه سنی تأکید دارند. این گفتوگو نگاهی تازه به چالشهای دندانی سالمندان و راهکارهای علمی برای حفظ عملکرد و آسایش آنان ارائه میدهد.
27فروردین ماه 1404
برنامهریزی منسجم گروه سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برای هفته سلامت
در آستانه فرا رسیدن هفته سلامت (یکم تا هفتم اردیبهشت ۱۴۰۴)، اعضای گروه سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران با برگزاری جلسهای، برنامههای اجرایی این هفته را تدوین و نهایی کردند.
26فروردین ماه 1404
جلسه معاونان بینالملل دانشکده دندانپزشکی برگزار شد
جلسه معاونان بینالملل دانشکده دندانپزشکی با حضور رابطین بینالملل گروههای آموزشی، روز دوشنبه ۲۵ فروردین در اتاق شورا برگزار شد.
22فروردین ماه 1404
پیشگیری، سنگبنای سلامت دهان و دندان
دکتر بهمن سراج، رئیس دانشکده دندانپزشکی، در پیامی روز دندانپزشک را به اعضای خانواده بزرگ دندانپزشکی کشور تبریک گفت و بر نقش حیاتی پیشگیری در ارتقای سلامت جامعه تأکید کرد.