بازدید دکتر ارغوان تنکابنی معاون بین الملل گروه بیماریهای دهان فک و صورت، از دانشگاههای سوئد و کنگره لیزر آلمان

دکتر تنکابنی با ارائه پوستر در چهاردهمین کنگره دوسالانه انجمن بیماریهای دهان اروپا و کنگره لیزر در دانشکده دندانپزشکی آخن شرکت کرد.
به گزارش روابط عمومی: دکتر ارغوان تنکابنی معاون بین الملل گروه بیماریهای دهان فک و صورت، از دانشگاههای سوئد و آلمان بازدید و با ارائه پوستر در چهاردهمین کنگره دوسالانه انجمن بیماریهای دهان اروپا 27-- 29 september و کنگره لیزر در دانشکده دندانپزشکی آخن 1-3 october  شرکت کرد.
به این منظور با معاون بین الملل گروه بیماریهای دهان فک و صورت، دوشنبه 30 مهر 97 گفتگو کردیم.

دکتر تنکابنی گفت: دوره دندانپزشکی سوئد کاملا به زبان سوئدی 5 ساله و شامل 2 سال علوم پایه و 3 سال پری کلینیک، فانتوم، کلینیک و درمان جامع است. حدودا سالانه 70 دانشجوی عمومی در هر دانشکده پذیرش می شوند.
دانشکده دندانپزشکی آکادمی سالگرنسکا دانشگاه گوتنبرگ بود که طبق هماهنگی قبلی، مورد استقبال دکتر نینا سابل Nina Sabel متخصص دندانپزشکی کودکان ومسئول امور بین الملل دانشکده و آنجا اهن Anja Ehn با برخورد بسیار دوستانه و گرمی قرار گرفتم.
دانشگاه گوتنبرگ دانشگاهی با قدمت زیاد شامل 6 انستیتویا دانشکده 22 مرکز تحقیقاتی و 3 یونیت است که کلا بیش از 5000 دانشجو و بیش از 1700 پرسنل دارد. این دانشگاه با بیش از 100 مرکز آموزشی دنیا ارتباط بین المللی جدی دارد که بصورت آموزشی، پژوهش و یا درمانی انجام می شود که سالانه حدود 100 نفر تحت برنامه exchange student  دارد و البته عمدتا از نواحی اسکاندیناوی هستند و در برنامه های بین المللی یک شاخه ویژه برای آفریقای جنوبی دارند.
وی در مورد دانشکده گفت: دانشکده دندانپزشکی از سال 1967 شروع به فعالیت کرده رشته های Dentistry, dental radiology technology, dental hygiene, training of dentists with foreign degrees. را تحت پوشش دارد و در طی سالها اسامی مختلفی داشته و از 2006 تاکنون با نام سالگرنسکا فعال بوده است. متاسفانه عکاسی از محیط داخلی ممنوع بود.  یکی از نکات بسیار جالب وجود فضای شخصی بصورت اتاقهای کوچک یک نفره با تجهیزات کامل برای تمام اعضای هیئت علمی بود که در بخش اداری برای ساعتهای خارج از زمان بخش در نظر گرفته شده بود برای امور پژوهشی، اداری و ارتقای فردی اعضا بود. در بدو ورود گروههای کوچک دانشجویی در راهروی ورودی جلب توجه می کرد که در مبلمانهایی که بصورت دایره چیده شده بود در حال مطالعه و انجام بحثهای گروهی بودند. دانشکده دارای دو مانکن هوشمند بود که در حال افزایش تعداد آن هستند و امیدوارند که بتوانند کل پری کلینیک را به آن مجهز کنند.
با وجود تخصص بیماریهای دهان فک و صورت ولی دپارتمان بصورت مشترک باآسیب شناسی دهان بود. این دانشکده دارای دپارتمان میکروبیولوژی-ایمنولوژی بیوشیمی دهان بود که مطالعات بسیار جالبی در این زمینه هم انجام شده است.
دکتر تنکابنی افزود: دانشگاه گوتنبرگ سالانه برای20-50 نفر ازدندانپزشکان فارغ التحصیل سایر کشورها که مدرکشان به تایید کشور خود رسیده، در صورت گذراندن یک دوره یک ساله به زبان سوئدی که علاوه بر آموزش علوم بالینی شامل مهارتهای ارتباط با بیمار هم میشود مدرک دندانپزشکی ارائه می دهد.
وی ادامه داد، کنگره انجمن بیماریهای دهان فک و صورت اروپا باشرکت تعداد زیادی از متخصصین این رشته و سایر تخصص ها از سرتاسر دنیا برگزار شد که به دلیل همکاری نزدیک با انجمن امریکا پانل اختصاصی هم برای این انجمن برگزار شده بود کنگره در محیطی بسیار ساده و کاملا علمی فارغ از تجملات شرکتهای مختلف با وجود بیش از10 اسپانسر مهم بین المللی برگزار شد.در کنگره علاوه بر سخنرانی ها از برگزاری آموزشهای گروه کوچک در زمان کوتاه حداکثر 20 دقیقه استفاده شده بود که بصورت میزگرد با متبحرین هر ضایعه خاص بود.
معاون بین الملل گروه بیماریهای دهان فک و صورت گفت: در برنامه ریزی سخنرانی ها به همین صورت عمل شد، یعنی دانشمندان با بیشترین مطالعه در یک موضوع مثل شوگرن، لیکن پلان یا واکنش رد پیوند تمام جمع بندی فعلی از این موضوع را به اطلاع همگان می رساندند.
کنگره آخن با شرکت تیمی از دندانپزشکان عمومی و متخصص ایرانی که در زمینه لیزر هم فعالیت درمانی و پژوهشی دارند در بیمارستان دولتی آخن آلمان همزمان با 30 امین سال استفاده از لیزر در دندانپزشکی برگزار شد.  دکتر فکرآزاد رئیس انجمن لیزری پزشکی ایران و آقای دکتر مجاهدی از اساتید دانشگاه بن آلمان نیز از سخنرانان مدعو کنگره بودند. تمام تیم ایرانی شرکت کننده دارای ارائه های پوسترالکترونیک یا سخنرانی بودند که البته تعدادی از همکاران نیز به دلیل مشکلات مرتبط با ویزا امکان حضور پیدا نکرده بودند.

خبرنگار و عکاس: فاطمه زمانی

۳۰ مهر ۱۳۹۷ ۱۱:۰۷